Vizitati noul blog KRAFTWIN

Informatii hardware (MsInfo32)

Multi useri care si-au cumparat recent un computer intreaba cum pot obtine caracteristicile hardware ale acestuia. Pe Internet exista numeroase aplicatii produse de terti care v-ar ajuta. Din fericire Microsoft a incorporat o unealta de sistem utila in Windows prin intermediul careia puteti obtine numeroase caracteristici software/hardware si de sistem. Aceasta se numeste msinfo32.exe (System Information). Chiar daca nu veti obtine informatii hardware amanuntite aceasta este utila pentru a va face o idee generala. Prin intermediul acestei unelte puteti obtine si informatii despre un alt computer din retea.

Metode de deschidere:
  1. Start - Run si tastati msinfo32.
  2. Start - All Programs - Accessories - System Tools - System Information.
  3. Calea mai lunga: C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MSInfo\msinfo32.exe. Inlocuiti C: cu partitia pe care este instalat Windows-ul.

Puteti salva toate informatiile afisate intr-un fisier. Selectati File - Export.


Din meniul Tools puteti lansa cateva aplicatii utile de sistem.


Daca doriti informatii legate de retea selectati Tools - Net Diagnostics. Click pe Set scanning Options, bifati casutele de interes (imagine) apoi Scan your system.


Daca doriti sa obtineti informatii referitoare la o singura componenta folositi functia Find. In imagine puteti observa cum puteti afisa informatiile legate numai de placa video.


Daca doriti sa scapati de afisarea erorilor configurati DrWatson ca in figura de mai jos.


Resurse aditionale (microsoft.com):
System Restore
File Signature Verification Utility
DirectX

O sectiune importanta o reprezinta si Software Environment - Startup Programs in care puteti vedea aplicatiile care ruleaza in startup. In lista respectiva sunt incarcate aplicatiile stocate in registru, folderele Startup si fisierul Win.ini. Sectiune utila pentru depistarea aplicatiilor nedorite.

Comenzi MsInfo32 utile
Daca intalniti eroarea System Information "can't collect information" cititi aici.

Niciun comentariu: